MENÜ

Gyakran ismételt kérdések

Milyen anyagokból készülnek az ékszerek?

Az alapanyaguk orvosi acél és réz. A bevonat ródium, valamint 18 karátos arany, 1 mikron vastagságban.

Okozhatnak-e allergiát az ékszerek?

A gyártó ügyelt arra, hogy semmilyen allergizáló fémet ne használjon fel a gyártás során, ezért igen ritka, hogy valakinél allergiás tüneteket váltana ki az ékszer viselete. Mindenképpen tudakoljuk meg, hogy van-e ismert fémérzékenységünk. Az arany és ródium bevonatú modelleket jellemzően még azok a fém-érzékenyek is viselni tudják, akik az aranyon kívül semmi mást nem viselnek el.

Elveszítheti-e az ékszerekben lévő mágnes az “erejét”?

Az ékszerekben neodímiumból készült mágnesek vannak, melyek erőssége, modelltől függően 800, 1200, 1600, 2400 Gauss. Ez az érték mutatja meg az 1 cm2-re jutó mágneses erővonalak számát. A mágneses ékszerekben található mágnesek Gauss értéke nem adódik össze. A neodímium az egyetlen olyan mágnes, amely 100 év elteltével 1%-ot veszít az erősségéből.

Árthat-e valakinek az ékszer viselete?

Miután Földünk is egy nagy mágnes, amelyről nem tudunk lesétálni, bátran állíthatjuk, hogy nem tudunk vele ártani. Hiszen éppen a Föld mágneses terének csökkenéséből következő számos egészségügyi probléma tette szükségessé a mágneses energia valamilyen szintű pótlását. Ezért is jelentek meg a piacon különböző mágneses termékek. Egyéni érzékenység azonban arra int bennünket, hogy súlyos betegeknél legyünk óvatosak. Ilyen esetben konzultáljon kezelőorvosával.

Hogyan vegyem fel a rézkarkötőt?

Először húzza szét óvatosan a két végét, majd a csuklója legvékonyabb részénél helyezze a kezére. Fordítsa el 90 fokban és a két végét nyomja össze.

Viselhetem a karkötőt tusolás, illetve fürdés közben?

Mivel a benne található kövek és mágnesek kieshetnek, ezért azt javasoljuk, hogy tusolás, úszás és más “vizes” tevékenység előtt vegye le az ékszert. A hajlakk, parfüm, deo vagy mosószer is károsíthatja.

Állandóan viselnem kell a mágneses ékszert?

A mágneses ékszert nem szükséges egész nap viselni, elegendő napközben, illetve esténként.

A karkötőmnek érintkeznie kell a bőrömmel?

Nem. Viselheti karkötőjét lazán a csuklóján.

A karkötőmnek érintkeznie kell a pulzusommal?

Nem.

Hordhatom a karkötőmet ugyanazon a karomon, mint az órámat?

Igen. Csak a mechanikus órákra képes hatást gyakorolni egy erős mágnes. Ha ilyen órát visel, érdeklődjön a gyártónál mágneses érzékenységéről.

Előfordulhat, hogy zöldre színeződik a csuklóm, ha rézkarkötőt viselek?

Ez egy természetes reakció, a szervezet savassága és a réz kölcsönhatása miatt zöldre színezheti a csuklót. A zöld elszíneződés könnyen eltávolítható vízzel és szappannal, illetve citromlével.

Milyen gyakran változik a katalógus?

Általában évente új katalógus jelenik meg, de év közben is jelennek meg új modellek, akciós katalógusok.

 

Asztali nézet